شهوت یا شور جنسی کاهش یافته عبارت است از پایین آمدن سطح اشتیاق برای برقراری روابط جنسی.
کاهش موقتی در سطح اشتیاق برای برقراری روابط جنسی عمومیت دارد و غالبا در بعضی شرایط غیر دایمی مثل خستگیها ایجاد میشود. اما اگر این کاهش شهوت یا شور جنسی ادامه داشته باشد میتواند باعث پریشانی، اندوه و ناراحتی یک زن یا شوهر او گردد.
اشتیاق برای برقراری روابط جنسی یا زناشویی تاحدودی به وسیلهی هورمونهای جنسی از قبیل تستسترون و استروژن تنطیم میشود، نوسان یا تغییر در میزان این هورمونها که به طور ماهانه و دورهی حاملگی اتفاق میافتد،میتواند بر روی شهوت یا میل جنسی اثرگذار باشد، در خانمها در مرحلهی بعد از یائسگی ممکن است میل جنسی کاهش یابد زیرا که میزان استروژن پایین میآید. همچنین این تمایل جنسی ممکن است در خانمهایی که هر دو تخمدانشان را خارج کردهاند پایین آید.
کاهش در شور جنسی یا شهوت ممکن است در اثر افسردگی، نرانی فشارهای روحی و یا مشکلات خانوادگی باشد.
استفاده از برخی از داروهای ضد تشنج، داروهای شیمی درمانی از قبیل (تاموکسیفن ) و همچنین بتابلوکرها و داروهای ضدحاملگی خوراکی نیز میتواند باعث کاهش میل جنسی شود.
خوردن الکل نیز در کاهش میل جنسی ناثیر دارد.
درمان این اختلال بستگی به علت ایجاد این مشکل دارد. مصرف داروهایی را که ممکن است در ایجاد آن دخالت داشته باشد در صورت امکان باید قطع شوند. اگر علت پایین بودن هورمون های جنسی است میتوان ترکیب کمی از (تستوسترون) را که هورمون جنسی مردانه است همراه با هورمون استروژن به صورت خوراکی مورد استفاده قرار
میگیرد.
ravanshena30.mihanblog.com منبع
سوالات تمامی کنکورها :کاردانی کارشناسی دکتری سراسری آزاد فنی حرفه ای وزارت علمی کاربردی بهداشت استخدامی تامین اجتماعی
در آزمون برتر
www.azmoonbartar.com