بازدید امروز: 1069
بازدید دیروز: 321
کل بازدیدها: 2260987
نکته مهم: برخی از این منابع پیشنهادی است و با خواندن یکی از کتابها، از خواندن دیگری بی نیاز می شوید.
** زبان (30 سوال /ضریب 2 ) : شامل زبان عمومی و تخصصی
* زبان عمومی:
- کتاب تافل بارونز، چاپ قدیم بخش گرامر
- کتاب گرامر آقای عباس فرزام
- کتاب گرامر آقای مسعود آریانا
- کتاب 504 واژه ضروری: از اینجا دانلود کنید.
* زبان تخصصی:
- دایره المعارف اسلام بخش A: از اینجا دانلود کنید
- کتاب شیعه در اسلام علامه طباطبایی، قم: نشر انصاریان ، اصل متن لاتین و ترجمه. اصل کتاب را از اینجا - ترجمه فارسی را از اینجا دانلود کنید. (رمز فایل انگلیسی: www.a4ir.com)
- زبان تخصصی رشته علوم قرآن و حدیث (الهیات)، انتشارات سمت
- تاریخ ادبیات عرب نوشته نیکسون زینولد
- ترجمه لاتین قرآن کریم
- توضیحات: اگر وقت زیادی ندارید، سعی کنید کمی گرامر عمومی تان را تقویت کنید و با حفظ لغات ضروری زبان انگلیسی (مانند کتاب 504) به بخشی از سوالات زبان پاسخ دهید. خیلی از شرکت کنندگان (حتی رتبه های برتر) اصلا زبان نمی زنند. هرقدر که بتوانید به سوالات زبان پاسخ درست دهید، به صورت تصاعدی از رقبای خود جلو خواهید افتاد! چه بسیارند کسانی که فقط به خاطر زبان، در دانشگاه های خوب روزانه تحصیل می کنند!
** عربی (30 سوال / ضریب 4 ) شامل :
* قواعد صرف و نحو:
- مبادی العربیه جلد چهارم نوشته رشید شرتونی (به زبان عربی )
- ترجمه و شرح مبادی العربیه 4 نوشته خورسندی ( به زبان فارسی )
- آموزش صرف و آموزش نحو نوشته دکتر کشفی
- صرف ساده: از اینجا دانلود کنید.
* ترجمه:
- آموزش زبان عربی دکتر آذرتاش آذرنوش
- فن ترجمه نوشته یحیی معروف
* علوم بلاغت:
- جواهر البلاغه احمد الهاشمی، دفتر نشر نوید اسلام یا دفتر نشر فرهنگ اسلامی. از اینجا دانلود کنید.
- درس اللغه و الادب ، حمید محمدی ، سمت، فروشگاه سمت: خ انقلاب، نبش خ 16 آذر
- علوم بلاغت و اعجاز در قرآن ، نصیریان ، انتشارات سمت
- توضیحات: برای یادگیری قواعد صرف و نحو به صورت مطلوب، بهتر است اول با خواندن و تمرین کتاب هایی مثل آموزش صرف و آموزش نحو کشفی، قواعد کلی را خیلی خوب آموخته و مسلط شوید و سپس با خواندن مبادی العربیه جلد 4 ، استثنائات هر قاعده را یاد بگیرید. همچنین دروس بلاغت را از جواهر البلاغه یا البلاغه الواضحه یا کتاب دکتر نصیریان فرا بگیرید. بدون خواندن بلاغت سر جلسه نروید!
** علوم قرآن (30 سوال / ضریب 3 ) شامل :
* علوم قرآن:
- الاتقان نوشته جلال الدین سیوطی، ترجمه حائری قزوینی، جلد1و2. فصول: لغات غیر عربی (معرب) در قرآن کریم، لغات غیر حجازی در قرآن کریم، شناخت وجوه و نظائر قرآن کریم، شناخت معانی و ادوات و طرقی که مفسر در تفسیر صحیح بدانها نیازمند است. محکم و متشابه در قرآن کریم، اقوال و آراء دانشمندان در این باره، گزارش در بارهی حروف مقطعه در قرآن کریم در رابطه با این بحث، تقدم و تأخر در الفاظ و عبارات قرآن و گزارش حکمت آنها، عام و خاص در قرآن و انواع آن، مجمل و مبین در قرآن کرم، مطلق و مقی، مفهوم و منطوق، حقیقت و مجاز (دانلود خلاصه)، تشبیه و استعاره، حصر و اختصاص، کنایه و تعریض در قرآن کریم، تناسب آیات با یکدیگر، ناسخ و منسوخ، اسباب نزول، معنی لغوی و اصطلاحی اسباب النزول، فایدهی شناخت اسباب النزول و انواع آن،جدل و استدلال و امثال. نسخه عربی کتاب را از اینجا دانلود کنید.
- الاتقان ترجمه سید محمود دشتی، قم: انتشارات دانشگاه اصول دین، جلد 1و2 . تلفن تهیه: 7773525- 0251
- اسباب النزول نوشته دکتر حجتی، دفتر نشر فرهنگ اسلامی (تهران، خ انقلاب، خ 16 آذر، تلفن: 66418935 و تهران، خ انقلاب، بازارچه کتاب، تلفن: 66469685) حدود 100 صفحه اول. از اینجا دانلود کنید
- اسباب النزول نوشته واحدی نیشابوری. از اینجا دانلود کنید.
- البیان فی علوم القرآن آیت الله خوئی (بخش نسخ و اعجاز) محل تهیه: خ انقلاب، خ 16 آذر، فروشگاه نشر زلال. از اینجا دانلود کنید.
* تاریخ قرآن:
- تاریخ قرآن نوشته دکتر حجتی، دفتر نشر فرهنگ اسلامی. خلاصه این کتاب را از اینجا دانلود کنید.
- تاریخ قرآن نوشته آیت الله معرفت : از اینجا دانلود کنید.
- تاریخ قرآن نوشته دکتر محمود رامیار : از اینجا دانلود کنید.
- تاریخ قرآن کریم، نوشته محمدجمال الدین خوش خاضع
* علوم بلاغت:
- جواهر البلاغه، احمد الهاشمی، بخش های ایجاز و اطناب و بیان مهم تر است. از اینجا دانلود کنید.
- علوم بلاغت و اعجاز در قرآن، نصیریان
- البلاغه الواضحه : از اینجا دانلود کنید.
- توضیحات: در بحث ناسخ و منسوخ مباحث کتاب البیان، حدود 20 تا 30 صفحه اول که کلیات است، دقیق مطالعه شود و از آن جا که شروع به بحث راجع به 36 آیه میکند به صورت اجمالی و در حد تشخیص آیات ناسخ و منسوخ و دلایل اصلی خوانده شود. کتاب تاریخ قرآن خوش خاضع، جمع بندی کتابهای دیگر به همراه تستهای کنکور است و با خواندن آن از کتابهای دیگر مستغنی می شوید. از کتابهای مبحث بلاغت، خواندن یکی کفایت می کند. حتما مباحث الاتقان و آیات آن را خلاصه نویسی کرده و در هفتههای منتهی به آزمون، 2 یا 3 بار و در دو روز منتهی به آزمون، یک بار تمام آیات و مباحث را دوره کنید. نمی دانید که این مرور دم آزمون، چه می کند!!
** تفسیر (25 سوال / ضریب 3 )شامل :
* تاریخ تفسیر:
- تاریخ تفسیر نوشته دکتر جلالیان : از اینجادانلود کنید.
- تفسیر و مفسران نوشته آیت الله معرفت. از اینجا دانلود کنید. خلاصه جلد دوم را از اینجا دانلود کنید.
- التفسیر والمفسرون نوشته محمد حسین ذهبی
- مقاله اول از کتاب «سه مقاله در تاریخ تفسیر و نحو» نوشته دکتر حجتی
- شناخت نامه تفاسیر، محمد علی ایازی، نشر کتاب مبین: خ انقلاب، خ دانشگاه، پ109
* تفسیر:
- تفسیر سوره های: حج، مومنون، انبیاء، جمعه، اسراء، واقعه، یس، طارق، اعلی، حجرات و 100 آیه اول بقره. از تفسیر مجمع البیان طبرسی و المیزان علامه طباطبایی
- سوره های واقعه، اعلی، طارق از تفسیر ملا صدرا و تفسیر المیزان
- توضیحات: در بخش تفسیر، به ترجمه آیات و ربط آیات به یکدیگر باید مسلط باشید. اسامی تفاسیر و نویسندگانش و نوع تفاسیر را در برگه ای به صورت خلاصه بنویسید و چندین بار مخصوصاً در 2 روز منتهی به آزمون دوره کنید. به اینکه هر تفسیری از روی چه تفسیر دیگری نوشته یا کدامیک خلاصه دیگری می باشد یا کدامیک به روش دیگری نوشته، تمرکز کنید. اگر می توانید، برای اسم تفاسیر و نویسندگان و ربط آنها با دیگر تفاسیر رمزگذاری کنید.
** حدیث (25 سوال / ضریب 2 ) شامل:
- علم الحدیث نوشته کاظم مدیر شانه چی
- درایه الحدیث نوشته کاظم مدیر شانه چی
- تاریخ عمومی حدیث نوشته مجید معارف (از صفحه 400 تا انتها مهمترین بخش است)
- مصطلح الحدیث نوشته صبحی صالح
- روش فهم حدیث نوشته عبدالهادی مسعودی
- علم الحدیث نوشته محمد جمال الدین خوش خاضع
- توضیحات: کتاب علم الحدیث خوش خاضع گردآوری مباحث کتابهای علم الحدیث، درایه الحدیث، مصطلح الحدیث و تاریخ حدیث به همراه تستهای کنکور است و شما را از مطالعه این کتاب ها مستغنی می کند. البته بهتر است کتاب تاریخ عمومی حدیث معارف مخصوصاً بخش شیعه و فصول پایانی آن، به صورت جداگانه و دقیقتر خوانده شود. بر روی اصطلاحات تمرکز زیادی داشته و ارتباطات اصطلاحات با یکدیگر را هم یاد بگیرید. از خلاصه نویسی اصطلاحات و مطالعه مستمر آن غافل نشوید.
یک توصیه مهم: سعی کنید به خاطر آزمون درس نخوانید. به قول یکی، ممکن است در همان روز آزمون مریض شوید و تمام زحماتتان بر باد فنا رود! هدفتان را این بگذارید که تمام تلاشتان را برای خواندن این دروس به بهترین نحو انجام دهید. اگر هدفتان این باشد، در شب کنکور از اینکه تمام تلاشتان را کرده اید راضی بوده و آرامش خاصی خواهید داشت. در جلسه نیز به این فکر کنید که قرار است نتیجه تلاشی که قبلاً کرده اید را بگیرید. پس استرس و نگرانی محلی از اعراب ندارد. یادتان باشد: و ان لیس للانسان الا ما سعی و ان سعیه سوف یری ثم یجزاه الجزاء الاوفی. موفق باشید.